Møt Frédéric, Solli DPS sin nye direktør

Mandag 7. august hadde Frédéric Larsen sin første dag som direktør på Solli DPS. I løpet av de første dagene har han fått truffet både ledergruppen, administrasjonen, og ansatte i klinikk og drift.

Publisert 09.08.2023
Frédéric Larsen har startet som ny direktør på Solli. Her sammen med ledergruppen.
Frédéric Larsen har startet som ny direktør på Solli. Her sammen med ledergruppen. Fra venstre: Lena Sørstrømmen, Åsa Rekdal, Trude Namtvedt, Lina Thorsnes Egeland, Annette Blom og Leif Arvid Øvernes.

Litt om Frédéric
Frédéric er 42 år gammel, bosatt på Voss, gift med Charlotte, og har to gutter på 11 og 8 år, i tillegg til en katt på 3 år.

Han er utdannet sykepleier med videreutdanning i psykisk helsearbeid. Frédéric har mastergrad i helseadministrasjon, og har gjennomført AFF sitt prestisjetunge ledelsesprogram «Solstrandprogrammet».

Han har 14 års ledererfaring fra spesialisthelsetjenesten innen voksenpsykiatri, først i sikkerhetspsykiatrien i Oslo, de siste 7 årene som direktør på Voss DPS.

Hvorfor ønsket du å jobbe på Solli DPS, å gå fra 5min reisevei til 90min (hver vei)
Som direktør på Voss har jeg lenge samarbeidet med Solli, og er imponert over hvordan Solli har jobbet med fagutvikling og forskning. Solli har blant annet vært en inspirasjon for bruk av fysisk trening i behandling av psykiske lidelser.

I tillegg appellerte den inkluderende strategiprosessen til meg som leder, og jeg likte at Solli DPS har jobbet godt med verdigrunnlaget. Jeg fikk også opplevelse av at Haraldsplass stiftelsen som eier har store forventninger til Solli DPS, og at styret for Solli DPS, med styreleder Jørn Henning i spissen, har en aktiv rolle og stiller krav til meg som direktør.

Jeg er veldig motivert for å lede og utvikle Solli DPS inn i fremtiden, sammen med alle de kompetente og engasjerte medarbeiderne på Solli DPS.

Hvordan vil du beskrive deg selv som leder?
Jeg prøver å være nysgjerrig, åpen og lyttende. Jeg lar meg raskt engasjere og liker å skape handlingsrom.

Hva brenner du for?
Som leder liker jeg å jobbe for god organisering og godt arbeidsmiljø. Som helseleder er jeg særlig opptatt av at alle innbyggere i vårt opptaksområde skal få lik tilgang til våre tjenester.

På privaten er lidenskapen min litteratur, jeg elsker å lese skjønnlitteratur. Det går mye i norsk samtidslitteratur, men også en del klassisk litteratur, en del engelsk og noe fransk litteratur.

Jeg synes alle bør lese Finn Alnæs' bok «Koloss».

Hvordan lader du opp på fritiden?
Hvis jeg har alenetid, leser jeg og løper (hver for seg). For det meste er jeg sammen med kone (Charlotte) og barn (Johan, 11 og Viktor, 8). Da går det mye i fotball, gaming og noen forsøk på å lage podcast. 


Hvor mange prosent fransk er du?
Jeg er 0 % fransk. Men jeg har frankofile foreldre, spesielt min mor. Jeg ble født i Frankrike og har gått på fransk skole i Oslo. Jeg liker fransk rap og fransk litteratur.

Jeg fikk æren av to aksenter i fornavnet mitt (som du finner ved å trykke alt gr. og knappen ved siden av backspace). Selv om jeg har fire navn, bruker jeg som oftest bare Frédéric Larsen.​

​​​​​​​Siden mars har Åsa Rekdal fylt rollen som konstituert direktør. Vi takker Åsa for en fantastisk innsats, og ser frem til mange flotte år med Frédéric som leder.